Svjetski dan prve pomoći 10.rujan 2016.godine

Prva pomoć je vještina koja omogućava djelotvorne i brze intervencije u cilju smanjivanja ozljeda i njihovih posljedica čime se povećavaju šanse za preživljavanjem.

Gradsko društvo Crvenog križa Županja sa svojim Klubom mladih obilježilo je Svjetski dan prve pomoći koji se obilježava svake druge subote u rujnu mjesecu. Ove godine tema je „Prva pomoć i djeca“.  Međunarodna federacija društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca prepoznaje djecu kao pružatelje prve pomoći jer oni čine značajan dio zajednice koji ima sposobnost uključivanja u spašavanje života svojih vršnjaka i članova obitelji. Uzimajući u obzir sigurnost i zaštitu djece važno ih je kvalitetno educirati i pripremiti kako bi mogli učinkovito reagirati u situacijama koje zahtijevaju pružanje prve pomoći njima samima, drugoj djeci  ili odraslima.

Gradsko društvo Crvenog križa Županja postavilo je štand sa promidžbenim materijalom o djelatnostima Crvenog križa, pripremili smo i dvije radionice prigodne za djecu nižih razreda osnovnih škola.

( OŠ M.Lovrak i OŠ I Kozarac Županja)

Galerija slika

Ovoj akciji obilježavanja svjetskog dana prve pomoći pridružili su se Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko srijemske županije,*prikaz zbrinjavanja ozljeđenog djeteta, Policijska postaja Županja* sigurnost djece u prometu  i Dom zdravlja Županja.

 

Vaše GDCK-a Županja