Prilagodba rada GDCK Županja zbog krizne situacije uzrokovane koronavirusom

 

 

 

 

 

 

 

 

Prateći preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske obavještavamo sugrađane i korisnike naših usluga da ćemo prilagoditi rad Gradskog društva Crvenog križa Županja shodno novonastaloj situaciji vezano uz koronanavirus na način:

  • svim korisnicima nabave i dostave gotovih obroka, obroci će se nastaviti redovito dostavljati na kućnu adresu
  • Centri za distribuciju materijalne pomoći u Županji i Gunji do daljnjega je zatvoren za rad sa strankama (rabljena odjeća i obuća neće se primati niti izdavati)
  • GDCK Županja će samo u krajnjoj nuždi izdavati ortopedska pomagala i krevete
  • Cjelodnevni boravak za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem obustavlja pružanje usluga korisnicima do daljnjega, osim za one korisnike koji zbog zaposlenosti roditelja/skrbika nisu u mogućnosti ostati u svojim domovima. Zbog navedenog, Cjelodnevni boravak je otvoren, a djelatnici dežuraju svaki radni dan od 07 do 16 sati.
  • korisnicima iz programa „Pomoć u kući“ pružat će se samo osnovne usluge (dostava lijekova i nužnih namirnica, priprema ogrijeva te najosnovnija kućna higijena) uz obvezno pridržavanje propisanih mjera zaštite
  • obustavljaju se predavanja tečajeva prve pomoći za autoškole i radne organizacije
  • nastavljaju se akcije dobrovoljnog darivanja krvi prema godišnjem planu akcija, s izmijenjenom adresom za Županju – nova adresa: Ul. Braće Radić 101 (Cjelodnevni boravak)
  • obustavljaju se aktivnosti Kluba mladih GDCK Županja

Molimo Vas da svu komunikaciju obavljamo telefonski na broj 032/831-607 ili na e-mail adresu info@crvenikrizzupanja.hr kako bismo smanjili broj osoba u prostorijama GDCK Županja.

Ukoliko zbog prijeke potrebe morate posjetiti prostorije GDCK Županja, molimo Vas da se pridržavate propisanih mjera te na ulazu u zgradu GDCK Županja dezinficirate ruke s pripremljenim dezinficijensom, a svu komunikaciju obavite s vrata, odnosno da poštujete preporučeni razmak od najmanje 2 metra.

 

Zahvaljujemo na razumijevanju!

Gradsko društvo Crvenog križa Županja