Donacija medicinskih kreveta i opreme tvrtke TBM iz Njemačke za društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije

Tvrtka TBM Medizintechnik GmBh iz Großbettlingena (Njemačka) donirala je bolničke krevete svim društvima Crvenog križa Vukovarko-srijemske županije; Iloku, Vinkovcima, Vukovaru i Županji. Donacija je osigurana posredstvom gosp. Alena Džombe iz Gunje koji je zaposlenik spomenute tvrtke.

Gradskom društvu Crvenog križa Ilok donirano je 8 bolničkih kreveta za intenzivnu njegu.
Gradskom društvu Crvenog križa Vinkovci donirano je 29 bolničkih kreveta i  10 dječjih kreveta.
Gradskom društvu Crvenog križa Vukovar donirano je 22 bolnička kreveta i  5 dječjih kreveta.
Gradskom društvu Crvenog križa Županja donirano je 25 bolničkih kreveta  i  5 dječjih kreveta.

Donator je svakom društvu ispostavio darovnicu,  a troškove sva četiri transporta bolničkih kreveta financiralo  je Društvo Crvenog križa  Vukovarsko-srijemske županije.

  

„Temeljem zakonskih propisa u Njemačkoj u različitim bolnicama kreveti za intenzivnu njegu, standardni bolnički kreveti za odrasle, kao i dječji kreveti morali su biti zamijenjeni kupovinom novih. Obzirom na to, tvrtka TBM Medizintechnik GmBh iz Großbettlingena je bila dužna iste uzeti ponovno nazad i uskladištiti. Direktori firme TBM Medizintechnik  Herbert Blessing i njegov sin Christof Blessing teška srca su prihvatili činjenicu da kreveti moraju uopće biti zamijenjeni i izmješteni, jer su i dalje u odličnom stanju (redovito održavani sa godišnjim tehničkim pregledom) i mogu se koristiti u drugim bolničkim ustanovama, a čija vrijednost je okvirno 100.000,00 eura. Kreveti su neko vrijeme bili uskladišteni u skladištu firme TBM, gdje im je urađen i posljednji servis. U razgovoru sa našim zaposlenikom gospodinom Alenom Džombom, a koji dolazi iz Hrvatske te obavlja poslove u gradu Münchenu za nasu firmu došlo je, na njegov prijedlog, do najboljeg mogućeg rješenja, krevete donirati u Hrvatsku. Od prijedloga do završetka realizacije donacijskog projekta prošlo je svega 4 tjedna, uzme li se u obzir da je u pitanju oko stotinjak kreveta od čega najviše električnih kreveta za intenzivnu njegu, mehaničkih kreveta od nehrđajućeg čelika te dječjih kreveta zajedno sa svom pripadajućom opremom te rezervnim dijelovima. U samoj provedbi donacije sudjelovalo je nekoliko osoba, ali kao idejnog začetnika te najvažniju poveznicu moramo naglasiti gospodina Alen Džombu. Također, izuzetno važnu ulogu imala je gospođa Marija Dugalić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog kriza Grada Županja, koja je zajedno sa nama iskoordinirala prijevoz donirane robe , te sukladno potrebama Gradskih društava Vinkovaca, Vukovara, Županje i Iloka izvršila raspodjelu medicinskih kreveta. Slobodno mogu reci kako bez prijedloga gospodina Alena Džombe i prepoznavanja donacijskog projekta i suglasnosti gospođe Marije Dugalić ništa od ovoga ne bi niti krenulo u realizaciju. Sve to ne bi bilo moguće jednostavno izvesti bez prijevozničkog obrta gospodina Drage Kneževića i njegovih vozača, koji su na tjednoj bazi bez i najmanjeg problema izvršavali transport kreveta. U okviru ove donacije naglasio bih kako je firma TBM 2005. godine, također tada preko Crvenog križa Grada Zagreba i Hrvatskog nogometnog reprezentativca gosp. Zvonimira Solde realizirala sličnu, doduše manju donaciju. Hvala od srca svima koji su podržali i doveli do realizacije ovoga donacijskog projekta!“ – ističu Herbert i Christof Blessing.


Herbert Blessing (desno) i Christof Blessing (lijevo)

Zahvaljujemo njemačkoj tvrtki TBM Medizintechnik GmBh iz Großbettlingena, gosp. Herbertu Blessingu i njegovom sinu gosp. Christofu Blessingu na ovoj zaista vrijednoj donaciji koja će našim sugrađanima u potrebi pomoći u ozdravljenju, gospodinu Alenu Džombi na posredstvu, a posebno Društvu Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije koje je financiralo troškove četiri transporta u ukupnoj vrijednosti od 40.000,00 kn.