Utemeljen „Klub 100“ – klub koji okuplja višestruke darivatelje krvi

14. lipnja u okviru Svjetskog dana darivatelja krvi na sjednici Odbora i Nadzornog odbora Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije utemeljen je „Klub 100“ koji okuplja darivateljice sa 75 i više darivanja krvi i darivatelje sa 100 i više darivanja krvi. Na početku sjednice predsjednik DCK Vukovarsko-srijemske županije dr. Mato Karalić je uz zahvalu nazočnima na humanosti koju pokazuju darujući krv više desetljeća, izrazio i zahvalnost preminulim darivateljima krvi kojima je odana počast minutom šutnje.

Za voditelja „Kluba 100“ jednoglasno je izabran Darko Grdenić iz Drenovaca koji je u svom obraćanju naveo planove programskih aktivnosti za mandatno razdoblje od četiri godine, odnosno do kraja mandata Skupštine.

Klub se osniva s ciljem animacije mladih za dobrovoljno davanje krvi i poticanje dobrovoljnih davatelja krvi da nastave davati krv što redovitije, kako bi se u svakom trenutku osigurale dostatne količine krvi.

„Ovo je još jedna u nizu akcija kojima društva Hrvatskog Crvenog križa žele iskazati zahvalnost višestrukim darivateljima krvi, a njihova dragocjena iskustva prenijeti na motiviranje novih darivatelja krvi“ – istaknula je Marija Dugalić, ravnateljica DCK Vukovarko-srijemske županije.

Sjednica Odbora i Nadzornog odbora te osnivački skup „Kluba 100“ održan je u Bioekološko-edukacijskom centru Otočki virovi.