Završna konferencija projekta Zaželi – Program zapošljavanja žena u Gradištu i Gunji

U petak, 14. travnja 2023. godine, u Gunji je održana završna konferencija projekta 3. faze programa Zaželi – „Program zapošljavanja žena u Gradištu i Gunji“, kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Županja, a na kojoj su predstavljeni ostvareni ciljevi projekta.

Završnoj konferenciji nazočili su predstavnici korisnika projekta, partnera u projektu - Hrvatski zavod za socijalni rad, PU Vinkovci, Ispostava Županja i Općina Gunja te koordinatorice, pripadnice ciljane skupine i njihovi korisnici. U projektu su partneri još i Hrvatski zavod za zapošljavanje, PU Vinkovci, Ispostava Županja te Općina Gradište.

Svaki od predstavnika dao je kratak osvrt na provedbu projekta i njihov doprinos uspješnosti projekta. Voditeljica projekta predstavila je provedene projektne aktivnosti i ostvarene ciljeve te rezultate projekta.

  

Podsjetimo, vrijednost projekta od 196.721,75 EUR u stopostotnom iznosu financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali za razdoblje od 2014. - 2020. godine.

Provedba projekta traje 8 mjeseci, točnije od 14.09.2022. godine do 14.05.2023. godine.

Projektom su ostvareni svi zadani ciljevi:

  • zaposleno je 30 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja iz Gradišta i Gunje na razdoblje od 6 mjeseci s ciljem njihova osnaživanja i unaprjeđenja njihovog radnog potencijala te ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva;
  • podijeljeno je 1080 paketa higijenskih potrepština i sredstava za rad;
  • postignuta  je socijalna uključenost i povećana razina kvalitete života više od 230 krajnjih korisnika iz obiju partnerskih općina.

Zadovoljni ostvarenim rezultatima, nestrpljivo iščekujemo nastavak suradnje u okviru nove faze poziva „ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA“.