Potpisivanje i svečano uručivanje ugovora "Zaželi - prevencija institucionalizacije"

U petak, 15. ožujka 2024. godine, u Otoku je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava (SF.3.4.11.01.0143) u okviru Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ za projekt „Ruka solidarnosti: potpora i podrška u Gradištu i Gunji“ ukupne vrijednosti 1.488.000,00 EUR te ga je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike svečano uručio Gradskom društvu Crvenog križa Županja kao korisniku projekta.

Projekt će trajati 36 mjeseci, tijekom kojega će 12 pružatelja usluga s područja općine Gradište i 20 pružatelja usluga s područja općine Gunja biti zaposleno na 31 mjesec. Projekt je usmjeren na pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu uz nabavu i podjelu paketa potrepština za 192 starije osobe i/ili osobe s invaliditetom.

Projekt će u 100 %-tnom iznosu financirati Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“

Partneri na projektu su Općina Gradište i Općina Gunja, a Gradsko društvo Crvenog križa Županja je partner i na projektu „Zaželi svaki dan potporu u svom domu“ financiranog u okviru istog Poziva za kojeg je Općini Gunja kao korisniku projekta također uručen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.