GDCK Županja i partnerske organizacije sudjelovali na trodnevnoj edukaciji u Iloku

GDCK Županja i partnerske organizacije sudjelovali na trodnevnoj edukaciji u Iloku

 

U sklopu projekta „Humanitarni paket za Slavoniju 2“, GDCK Županja i partnerske organizacije, sudjelovali su na trodnevnoj edukaciji u Iloku, koju je održala Razvojna agencija VTA iz Virovitice, od 5. do 7. travnja.

Projekt „Humanitarni paket za Slavoniju 2“ sufinanciran je od strane Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a provodi se na području tri županije u suradnji s 11 partnerskih organizacija odnosno Društava Crvenih križeva. Ukupno odobreni iznos bespovratnih sredstava je 8.318.349,02 kn.

 

Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama, i to hrane te osnovne materijalne pomoći. Ciljane skupine su samci i obitelji koje žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva.

 

 

Na edukaciji su djelatnici Razvojne agencije VTA predstavili upravljanje projektnim ciklusom unutar kojeg su izrađene logičke matrice; objašnjene su osnove nabave za pravne osobe koje nisu obveznici javne nabave te su sudionicima prikazani načini prikupljanja sredstava putem donacija, nakon čega su ravnatelji i djelatnici Društava crvenih križeva razmjenjivali svoja iskustva, prijedloge i ideje.

 

Uslijedilo je prezentiranje trenutno otvorenog natječaja „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“, a sudionici su u svrhu izrade programskih prijedloga podijeljeni u skupine za rad.

 

Posljednjeg dana edukacije, predstavljeni su prethodno izrađeni prijedlozi, nakon čega je uslijedila rasprava o eventualnim mogućnostima poboljšanja prijedloga te potencijalna prijava istih na otvoreni natječaj.

 

Završetak edukacije zaključen je uz dogovor vezan za provođenje javne kampanje i prijedloge termina za održavanje sljedećeg ciklusa edukacija.