Međunarodni dan volontera - Volontiranje u kriznim situacijama

Povodom Međunarodnog dana volontera Gradsko društvo Crvenog križa Županja organiziralo je prigodnu podjelu zahvalnica volonterima i osobama koje su pomagale tijekom migrantske krize 2015. i 2016. godine. Održana je prezentacija rada GDCK Županja u hitnim i kriznim situacijama, s naglaskom na sudjelovanje volontera, a zatim je slijedio okrugli stol, na kojem su svi prisutni mogli podijeliti svoja iskustva, prijedloge i ideje o unaprjeđenju rada volontera u budućnosti.

Tijekom prezentacije predstavljen je i netom završeni projekt razmjene mladih "Migration vs. Integration", kojeg je financirala Europska komisija unutar programa Erasmus+, a posredstvom Agencije za mobilnost i programe EU u Hrvatskoj. Cilj projekta bio je informiranje i podizanje svijesti kod mladih o potrebama migranata, izbjeglica i tražitelja azila kako bi se potaknula njihova integracija u europsko društvo, a dio vremena na razmjeni mladi su se bavili temeom volontiranja u kriznim situacijama. 

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i aktivno sudjelovali u ovom programu, a svim volonterima od srca želimo SRETAN MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA!!!

Hvala Vam na svemu!

Galerija Slika

Ako i Vi želite pomoći volontiranjem, ispunite prijavnicu i postanite volonter