NATJECANJE MLADIH HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

Vijesti iz GDCK Županja

Dana 12.03.2016 godine u Osnovnoj školi Mato Lovrak u Županji održano je Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa.
U kategoriji podmlatka sudjelovalo je 10 ekipa iz osnovnih škola a u kategoriji mladeži 2 ekipe iz srednjih škola.

Ekipe su se natjecale u provjeri znanja o:
Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca,
Hrvatskom Crvenom križu,
Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, i
Provjera znanja i vještina iz pružanja Prve pomoći.

U kategoriji mladih pobijedila je ekipa Gimanzije Županja u satavu ANTONIO JURIĆ,ANA MILIČEVIĆ,MARTA KON,MELANI MILIČEVIĆ,MARKO KUČINIĆ i PETAR GALOVIĆ pod mentorstvom prof. Nade Androić, a u kategoriji podmlatka pobijedila je ekipa iz OŠ Ivan Goran Kovačić iz Štitara u sastavu: MARIA VINCETIĆ,LORENA LEŠIĆ,RUŽICA LEŠIĆ,FABIANA MIKOLIĆ,IVONA ŽIVKOVIĆ I KRISTINA VIDOVIĆ pod mentorstvom nastavnice Anice Kljajić.

Pobjedničke ekipe u kategorijama osnovnih i srednjih škola predstavljat će GDCK Županja na Međužupanijskom natjecanju Mladih Hrvatskog Crvenog križa Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije u Novoj Gradiški, 16. travnja 2016.
Zahvaljujemo se OŠ M.Lovrak Županja što su već godinama domaćini našeg gradskog natjecanja i iskrene zahvale policijskoj postaji Županja na učešću u ovogodišnjem natjecanju koji su držali jednu poziciju odmorišta na kojoj su naši mladi mogli iskusiti kako to izgleda biti pod utjecajem alkohola tj. osjetiti dezorijentaciju u prostoru pomoću "pijanih naočala" i hvala ima na nagradama za prvoplasirane ekipe.