Nabava ručnih paletara

Nakon niza aktivnosti koje su provedene u sklopu projekta Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje financiranog od strane Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) za razdoblje 2014. – 2020., nositelj projekta GDCK Županja nabavilo je devet ručnih paletara s digitalnom vagom. Nabavom paletara s digitalnom vagom partneri jačaju svoje logističke kapacitete za provedbu projektnih aktivnosti i podjelu humanitarne pomoći te se omogućava lakša i brža distribucija paketa hrane i osnovne materijalne pomoći.

Poziv Gradskog društva Crvenog križa Županja na dostavu ponuda za nabavu ručnih paletara s vagom dostavljen je 15. listopada 2018. putem e-maila na adrese tri potencijalna ponuditelja: DAVID PLUS d.o.o. iz Osijeka, CANDEX INTERLIFT d.o.o. iz Zagreba te SERVIS VILIČARA E&E BUZET iz Buzeta. 22. listopada 2018. godine, kada je određen rok dostave ponuda, održan je sastanak Povjerenstva za nabavu na kojemu se predlaže prihvaćanje ponude br. 803-DP-1 od DAVID PLUS d.o.o. iz Osijeka jer je navedena ponuda ekonomski najprihvatljivija. Na temelju Zapisnika o pregledu i ocjeni ponuda u postupku Direktne pogodbe, za osobe koje nisu obveznici Zakona o javnoj nabavi, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Županja, donosi Odluku kojom odabire ponudu predloženu od strane Povjerenstva za nabavu.

 

24. listopada 2018. godine u GDCK Županja dostavljeni su ručni paletari s digitalnom vagom (9 komada). Sukladno prijedlogu Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, po jedan paletar pripada svakoj partnerskoj organizaciji: GDCK Vinkovci, GDCK Vukovar, GDCK Ilok, GDCK Slavonski Brod, GDCK Novska, GDCK Nova Gradiška, GDCK Hrvatska Kostajnica te ODCK Dvor.

U svrhu informiranja i širenja vidljivosti, svaki paletar će biti označen oznakama vidljivosti (amblem Europske unije, logotip Fonda europske pomoći za najpotrebitije sa tekstom, logotip posredničkog tijela Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, logotipom projekta Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje te logotip nositelja projekta GDCK Županja).

Tijekom studenog 2018. godine očekuje se prva podjela paketa hrane za krajnje korisnike.