Održana Uvodna konferencija projekta "Pjesma za sve mlade!"

U srijedu 7. ožujka 2018. godine održana je Uvodna konferencija projekta "Pjesma za sve mlade!", kojeg Gradsko društvo Crvenog križa Županja provodi u partnerstvu s udrugom Mrak teatar iz Županje. Projekt je započeo 8. veljače 2018. godine, potpisivanjem ugovora s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, unutar natječaja Umjetnost i kultura za mlade UP.02.1.1.02, Operativni program "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014. – 2020. Provodi ga Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Županja u partnerstvu s Mrak teatrom Županja. Ukupna vrijednost projekta, kao i iznos bespovratnih sredstava iznosi 484.461,99 kn.

Ovim projektom omogućit ćemo kreativnosti ulazak na velika vrata, koja će biti sredstvo našim sudionicima u otkrivanju i izražavanju vlastitih potencijala. Svrha projekta je uključivanje mladih u dobi od 15 do 25 godina u kulturno-umjetničke aktivnosti koje će doprinositi njihovom kreativnom i socijalnom razvoju, većoj zapošljivosti te smanjenju rizika od ulasku u NEET skupinu (NEET- engl. skraćenica od ''not employed, not in education and not in training''). Ciljna skupina je 80 mladih osoba i to 30 mladih opće populacije i 50 iz prioritetne ciljne skupine (20 osoba s invaliditetom/djeca s teškoćama u razvoju, 15 nezaposlenih mladih osoba i 15 korisnika socijalne skrbi) sa područja Županjske Posavine.

Zahvaljujemo svim našim suradnicima i partnerima, te predstavnicima medija, na velikom odazivu Uvodnoj konferenciji, te na podršci u provedbi ovoga, ali i drugih projekata Gradskog društva Crvenog križa Županja.