Susret volontera i aktivista GDCK Županja

U subotu 27. svibnja 2017. godine organiziran je susret volontera i aktivista, kao i zaposlenika Gradskog društva crvenog križa Županja. 

Volonteri koji su proteklih dvadeset godina pružali pomoć potrebitima, a djeluju u društvima Crvenog križa pod okriljem Gradskog društva Crvenog križa Županja imali susret 20. jubilarni u Lovačkoj kući LU „ Vjerovi-Bošnjaci“ u okruženju ostataka Panonskog mora gdje su ih dočekali rascvjetali lopoči. Pozdravljajući nazočne Terezija Nemetz, predsjednica GDCK se zahvalila na dolasku volonterima na njihovoj humanosti i pruženoj pomoći, i onima koji omogućuju ovih 20 godina da se susreti održe u njihovim objektima u prirodi županjske Posavine. Učinjenom ste omogućili da naše društvo- GDCK bude među najboljima u Hrvatskoj istaknula je predsjednica. Volontere su posjetili gradonačelnik Županje Davor Miličević i Josip Šumanovac, predsjednik OV Općine Bošnjaci.

Ravnateljica GDCK Županja Marija Dugalić je istaknula: „Već 20 godina za redom sastaju se volonteri GDCK na zajedničkom susretu u sklopu obilježavanja Tjedna HCK i manifestacije Dani otvorenih vrata udruga i Hrvatska volontira. Ovdje su volonteri iz svih našim mjesnih i općinskih društava CK, članova, komisija i stalnih radnih tijela i odbora. Raduje što imamo veliki broj mladih. Zahvala svima koji čine da kvaliteta života stanovnika ovog kraja bude bolja.“ Bila je ovo prigoda da se održe konstituirajuće sjednice sa komisijama koje je imenovao Odbor GDCK, a to su za zdravstvene djelatnosti, za službu traženja, socijalne djelatnosti, za informiranje, za međunarodnu suradnju, za rad s mladima...Bilo je vremena i za sportska nadmetanja. Volonteri su zadovoljni vratili kući sa željom da više i još bolje pomažu potrebitima.