Svečano potpisan Ugovor za projekt "3, 2, 1 ... Kreni zdravo!" - Zaklada Adris

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Županja, Marija Dugalić, prisustvovala je 05.12.2017. svečanoj dodjeli donacija Zaklade Adris u Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u Zagrebu. Ovom svečanošću zaključen je 11. donacijski ciklus najveće korporativne zaklade u ovom dijelu Europe. Zaklada Adris dodijelila je više od tri milijuna kuna za novih 50 projekata i stipendista iz dva programa – Znanje i otkrića te Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota.

http://www.adris.hr/odnosi-s-javnoscu/zaklada-adris/natjecaji/natjecaj-2017/ 

Gradsko društvo Crvenog križa Županja ostvarilo je financijsku potporu za projekt "3, 2, 1... Kreni zdravo!" u ukupnom iznosu od 44.000,00 kn. Riječ je o projektu izgradnje i opremanja vježbališta na otvorenom, prilagođenog osobama  s invaliditetom. Glavni cilj projekta je poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, što se prvenstveno odnosi na brigu o zdravlju, promicanje zdravih stilova života i kvalitetno korištenje slobodnog vremena. Projekt „3, 2, 1, Kreni zdravo!“ nastao je u Gradskom društvu Crvenog križa Županja kao inicijativa djelatnika i korisnika Cjelodnevnog boravka za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem za otvaranjem novih sadržaja i mogućnosti za osobe s invaliditetom. 

Projekt se provodi u Županji (Vukovarsko-srijemska županija), a njegove glavne aktivnosti su:

  1. Nabavka sprava za vježbanje, gumene podloge za vježbalište i druge sitne opreme za instalaciju vježbališta
  2. Priprema terena za postavljanje vježbališta na otvorenom
  3. Postavljanje sprava za vježbanje i gumene podloge
  4. Svečano otvorenje vježbališta na otvorenom i uključivanje u manifestaciju „Hrvatska volontira“ u svibnju 2018. godine.

Implementacijom projekta „3, 2, 1, Kreni zdravo!“ utječe se na razvoj društva na lokalnoj razini, prvenstveno pružanjem novih sadržaja osobama s invaliditetom i radom na poboljšanju kvalitete njihova života, ali i poticanjem i širenjem vrijednosti humanosti, pomaganja, uvažavanja i jednakosti. Projekt radi  na osvještavanju potreba i mogućnosti osoba s invaliditetom, daje im neke nove mogućnosti, što će utjecati na njihovo osnaživanje (i tjelesno i emocionalno) i bolje uključivanje u zajednicu (inkluzija).

Dodatna vrijednost ovoga projekta je uključivanje volontera i drugih pravnih osoba u lokalnoj zajednici u izgradnju i opremanje ovog vježbališta, te samim time i promocija volonterizma, s naglaskom na korporativno volontiranje, te promicanje društveno odgovornog poslovanja. Sav rad na projektu je volonterski doprinos.