U Cerni i Gradištu predstavljen program zapošljavanja žena

Danas je u prostorijama općinske vijećnice u Gradištu predstavljen "Program zapošljavanja žena u Cerni, Gradištu i Gunji" koji provodi Hrvatski Crveni križ- Gradsko društvo Crvenog križa Županja. Program su predstavili načelnik općine Gradište, Srećko Papac, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Županja, Marija Dugalić te voditeljica projekta, Darija Pušeljić.

Odaziv žena na uvodnu konferenciju u Gradištu bio je više nego zadovoljavajuć. Ukupno su se odazvale 23 žene koje su zainteresirano slušale sve što im se pruža u sklopu ovog programa.

Predstavljanje istog programa nešto kasnije održalo se i u prostorijama pastoralnog centra u općini Cerna.
Na uvodnoj konferenciji pridružio se i načelnik općine Cerna, Goran Begović, koji je okupljenim ženama ukratko predstavio sami program, a nakon njega riječ je preuzela ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Županja, Marija Dugalić.

Uz odgovore na brojna pitanja te detaljnu prezentaciju zainteresirane su žene dobile kompletnu sliku cijelog programa.
Upućene su u sve aktivnosti koje će se provoditi te koja su njihova prava i obveze prilikom zapošljavanja.

Nakon objavljenog oglasa za prijem u radni odnos koji će Gradsko društvo Crvenog križa ovih dana objaviti na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje biti će održano testiranje i intervju onih žena koje zadovolje osnovne kriterije natječaja.
Daljnjom selekcijom odabrat će se 49 žena koje će biti zaposlene na 24 mjeseca u Cerni, Gradištu i Gunji.

Početak rada predviđa se početkom travnja 2018. godine.