Završni događaj trogodišnjeg programa „MLADI ZA BUDUĆNOST“

26. listopada 2018. godine održan je završni događaj trogodišnjeg programa „Mladi za budućnost“  koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nakon uspješno provedene posljednje godine trogodišnjeg programa „Mladi za budućnost“ održao se završni događaj na kojemu su nazočili partneri i suradnici programa (GDCK Županja, VCVSŽ, LAG Šumanovci, Obrtničko industrijska škola Županja, Centar za socijalnu skrb Županja, HZZ- Podružnica Županja, Općina Štitar i Cerna, Hrvatski radio Županja i drugi).

 Na završnom događaju partnerima i suradnicima je prezentirana uspješnost provedbe treće godine programa, financijski rezultati  i mogućnosti koje bi postojale kada bi se program nastavio.

„Mladi za budućnost“ je program koji ne samo da potiče mlade da poboljšaju krug svog života nego im isto tako i nudi razne mogućnosti kako bi poboljšali svoje strukovno znanje i što više se približili željenom cilju u lokalnoj zajednici. Pružene su im mjere koje mogu koristiti kako bi osnažili svoje znanje te im je pružena i mogućnost za napredak.

 

Samim time smo se približili mnogim mladim osobama koje su kroz ovaj program napredovale, te nam je iznimno drago ako smo barem i jednu osobu usmjerili na pravi put.

Program se održavao kroz edukativne radionice u gradu Županja i osam općina: Štitar, Gradište, Babina Greda, Bošnjaci, Vrbanja, Gunja, Cerna i Drenovci sve s ciljem osvještavanja mladih neobrazovanih osoba da steknu bolju mogućnost za zapošljavanje i napredovanje. Uz program je također pružena velika pozornost na volonterstvo i volontiranje.

Kao zaključak može se reći da je program na kraju uspješno realiziran i da je tekao bez velikih poteškoća i završio u planiranom roku .

 

Piše voditeljica programa „Mladi za budućnost“

Tamara Župarić – Aničić bac.oec