Završena provedba božićne donacijske kampanje „Djeca za djecu – za ljepši Božić“

Gradsko društvo Crvenog križa Županja, kao nositelj projekta „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje 2“ organiziralo je provedbu božićne donacijske kampanje pod sloganom „Djeca za djecu – za ljepši Božić“. Donacijska kampanja osmišljena je kao božićna donacijska kampanja u kojoj će djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi donirati slatkiše za socijalno ugroženu djecu te djecu koja žive u riziku od siromaštva.

Za potrebe provedbe donacijske kampanje dizajniran je i tiskan plakat s osnovnim informacijama o provedbi kampanje koji su distribuirani partnerima te osnovnim i srednjim školama koje su se uključile u provedbu.

Donacijska kampanja provedena je u vrijeme „Tjedna solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa“ koji traje od 08. do 15. prosinca 2020. godine.  

GDCK Županja je prikupilo ukupno 434 kilograma slatkiša, a do 22. prosinca 2020. godine podijelilo je 169 paketa. Ciljna skupina za koju je GDCK Županja prikupljalo donacije bila su socijalno ugrožena djeca obitelji koji žive u riziku od siromaštva, a koja nisu u sustavu socijalne skrbi. Dio donacija bio je namijenjen djeci korisnicima trogodišnjeg programa „Korak u samostalnost“ kojeg provodi Društvo za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ Županja, a dio djeci iz obitelji koji su korisnici projekta „Nada – Hoffnung“ Mobilno savjetovanje – mobilni ormar.

U provedbu kampanje se uključilo 9 osnovnih škola: OŠ Ivana Martinovića Štitar, OŠ Mijata Stojanovića Babina Greda, OŠ fra Bernardina Tome Leakovića Bošnjaci, OŠ Davorina Trstenjaka Posavski Podgajci, OŠ Ivana Filipovića Račinovci, OŠ Franje Hanamana Drenovci, OŠ Mare Švel-Gamiršek Vrbanja, OŠ Josipa Kozarca Soljani te OŠ Ivana Kozarca Županja. Osim donacije učenika navedenih škola, slatkiše su donirali i članovi Moto Kluba Županja te zainteresirani građani.

Donacijsku kampanju je, osim nositelja projekta, provodilo i 5 partnerskih organizacija na projektu i to: Vukovar (365 kg slatkiša, 218 paketa) , Vinkovci (275 kg slatkiša, 140 paketa), Slavonski Brod (246 kg slatkiša, 116 paketa), Nova Gradiška (180 kg slatkiša, 200 paketa) i Hrvatska Kostajnica (10 kg slatkiša, 20 paketa). Stoga je  prikupljeno ukupno 1.510 kilograma slatkiša, a podijeljeno je 863 paketa slatkiša djeci koja žive u riziku od siromaštva. Sveukupno se u donacijsku kampanju uključilo 20 osnovnih, 7 srednjih škola te 7 dječjih vrtića. Aktivnosti koje su se provodile tijekom kampanje: oglašavanje na internetu (društvene mreže, službene web stranice) o provedbi donacijske kampanje, distribucija tiskanih plakata vrtićima, osnovnim i srednjim školama, obilazak navedenih ustanova, pakiranje paketa te podjela.

Sve aktivnosti su provedene u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama za sprječavanje širenja zaraze korona virusom.

Zahvaljujemo svim partnerima na uključivanju i organizaciji kampanje, svim školama, vrtićima, djeci i učenicima te svima drugima koji su donirali slatkiše kako bismo potrebitoj djeci uljepšali Božić i božićne blagdane.