GDCK Županja s projektom „ZAŽELI“ na 41. Žetvenim svečanostima u Cerni

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Županja je projektom "Program zapošljavanje žena u Cerni, Gradištu i Gunji“ - ZAŽELI 20. i 21. srpnja 2019. godine sudjelovalo na 41. Žetvenim svečanostima u Cerni. Ravnateljica GDCK Županja, Marija Dugalić je zajedno sa suradnicima na projektu i zaposlenim ženama predstavila rezultate programa ZAŽELI uz akciju besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi. Za potrebe akcije, gđa. Ljubica Čolakovac, suradnica na projektu - voditeljica edukacija i prakse za zapoolene žene unutar projekta osigurala je sav potreban materijal za mjerenje tlaka i šećera te je kao zdravstveni djelatnik nadzirala provedbu akcije. 

Posjetitelji 41. Žetvenih svečanosti u Cerni pokazali su veliki interes za akciju, stoga je odaziv bio velik. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su se odazvali i sudjelovali u akciji.

Podsjetimo, GDCK Županja nositelj je dvogodišnjeg projekta „Program zapošljavanja žena u Cerni, Gradištu i Gunji. Projekt je usmjeren na zapošljavanje 49 teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja iz Cerne, Gradišta i Gunje s ciljem njihova osnaživanja i unaprjeđenja njihovog radnog potencijala. Kroz projekt se potiče socijalna uključenost te povećanje kvalitete života krajnjih korisnika kojima žene iz ciljane skupine pružaju usluge. 


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.