„Klub 100“ – Program rada za 2022. godinu

U utorak, 21. prosinca 2021. godine održan je godišnji sastanak i božićni domjenak „Kluba 100“ Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije, kluba koji okuplja darivateljice koje su  krv dale 75 i više puta te dobrovoljne davatelje krvi koji su dali krv 100 i više puta.

U uvodnom govoru  voditelj Kluba Darko Grdenić je  predstavio program rada u narednoj 2022. godini.

U skladu s Programom rada Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije članovi „Kluba 100“ okupiti će se najmanje jednom u 2022. godini na zajedničkom druženju, sudjelovati  će u promidžbi i animaciji davalaštva krvi, obilaziti bolesne višestruke darivatelje krvi te razvijati suradnju sa  darivateljima krvi iz drugih društava u Republici Hrvatskoj i zemljama okruženja.

Odbor DCK Vukovarsko-srijemske županije i „Klub 100“ će zajedničkim nastupom prema Vukovarsko-srijemskoj županiji poticati ustanovljenje priznanja VSŽ za darivatelje krvi sa 100 i više darivanja.

Podsjećamo, „Klub 100“, koji djeluje kao jedno od stalnih radnih tijela  društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije, okuplja sve dobrovoljne davatelje krvi sa područja Vukovarsko-srijemske županije koji su dali krv stotinu i više puta te žene koje su dale krv sedamdeset i pet i više puta, a dobrovoljno su se odazvali pozivu za učlanjenje. Klub je osnovan s ciljem animacije mladih za dobrovoljno davanje krvi i poticanje dobrovoljnih davatelja krvi da nastave davati što redovitije krv, kako bi se u svakom trenutku osigurale dostatne količine krvi. U ovome trenutku „Klub 100“ broji 25 članova s područja Vukovarsko-srijemske županije.