Donacija kombi vozila za projekt "Nada-Hoffnung"

Od 15. - 18. prosinca 2019. godine Gradsko društvo Crvenog križa Županja ugostilo je delegaciju humanitarne organizacije Diakonisches Werk Karlsruhe koja financira provedbu projekta „Nada-Hoffnung“. Pored razgovora o budućnosti projekta kojim se želi proširiti i unaprijediti kvaliteta socijalnih usluga u županjskoj Posavini, Gradskom društvu Crvenog križa Županja uručena je i značajna donacija.

Direktor Diakonisches Werk Karlsruhe gospodin Wolfgang Stoll uručio je predsjednici Gradskog društva Crvenog križa Županja gospođi Tereziji Nemetz i ravnateljici Mariji Dugalić ključeve višenamjenskog kombi vozila koje pored potpuno opremljenog mobilnog ureda ( radni stol, računalo, pisač) posjeduje i odvojeni prostor namijenjen dostavi materijalne pomoći korisnicima projekta.

U sklopu projekta 11. prosinca 2019. godine u Županju je stigla i prva pošiljka materijalne pomoći koju su Gradskom društvu Crvenog križa Županja uputili partneri iz Kalsruhea, a za podjelu korisnicima projekta koji se provodi u Gradu Županja te općinama Babina Greda, Bošnjaci, Gradište i Štitar.

Korisnici projekta su osobe i obitelji u sustavu socijalne skrbi, staračka domaćinstva sa minimalnim primanjima te višečlane obitelji koji se susreću s raznim izazovima i problemima, a koji nisu nužno u sustavu socijalne skrbi od ranije.