Delegacija HCK posjetila Vukovarsko-srijemsku županiju

Delegacija Središnjeg ureda Hrvatskog Crvenog križa, predvođena predsjednikom HCK dr. Josipom Jelićem i izvršnim predsjednikom HCK Robertom Marktom, posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju. Tijekom boravka u Vinkovcima predstavnici HCK upoznali su se s aktualnim aktivnostima Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci te Društva Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije.

Radni sastanak održan je i u Gradskom društvu Crvenoga križa Vukovar koje, unatoč ratnim stradanjima, svih ovih godina održava odličnu kvalitetu rada, a na dobrobit ljudi u potrebi. Posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji završio je u Iloku u kojemu se delegacija Hrvatskog Crvenog križa upoznala s brojim aktivnostima s toga područja. Predstavnici HCK obišli su i Dom za starije i nemoćne u Iloku gdje su se susreli s korisnicima, a upoznali su se i s programom rada.

Posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji dio je službenog obilaska i upoznavanja rada s društvima Hrvatskog Crvenog križa. Cilj obilaska je upoznavanje aktivnosti i specifičnosti rada društava Crvenoga križa, ali i razmjena iskustava kako bi se osigurala bolja kvaliteta rada sustava Hrvatskoga Crvenog križa.