Pripremni posjet u okviru projekta razmjene mladih „Be great – create“

U razdoblju od 18. do 19. srpnja 2022. godine u Županji je provedena aktivnost pripremnog posjeta partnerskih organizacija u okviru projekta razmjene mladih „Be great – create“. Pripremni posjet aktivnost je kojom se želi doprinijeti boljoj pripremi i provedbi projektnih aktivnosti, ali i dodatno pripremiti mlade s manje mogućnosti za sudjelovanje u projektu. On se organizira kako bi se provela procesna evaluacija učinjenoga i plan za naredno razdoblje.

Sadržaj pripremnog posjeta odnosi se na sastanak partnerskih organizacija u okviru kojega se partnerske organizacije upoznaju s djelatnicima i korisnicima Cjelodnevnog boravka za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Gradskog društva Crvenog križa Županja, a druge ključne teme sastanka bile su:

  • analiza kompletnog projekta – ciljeva, planiranih rezultata, sudionika, predviđenih aktivnosti, proračuna…
  • razgovor o svim elementima projekta i procesna evaluacija – tijek pripremnih aktivnosti, rad na postizanju ciljeva projekta…
  • dogovor oko mjera sigurnosti sudionika i posebne mjere prilagodbe potrebama mladih s invaliditetom
  • zajedničko planiranje radionica u projektu
  • planiranje procesa osvještavanja naučenog kod sudionika
  • analiza aktivnosti provedenih za promociju vidljivosti projekta
  • izrada plana diseminacije projektnih rezultata i evaluacije projekta
  • podjela i definiranje uloga u projektu

  

Iskustva stečena u prošlogodišnjim provedbama razmjene mladih pokazala su veliku važnost pripremnih posjeta i sastanaka jer uvelike doprinose kvalitetnijoj pripremi, ali i provedbi same aktivnosti razmjene mladih.

Podsjećamo, partneri na projektu razmjene mladih „Be great – create“ su Škola za osnovno i srednje obrazovanje s domom „Vuk Karadžić“ Sombor (Srbija) i Crveni krst/križ Brčko distrikta (Bosna i Hercegovina). Informacije o samom projektu i aktivnostima možete pročitati ovdje.


Projekt "Be great - create" financiran je sredstvima Europske unije od strane Europske komisije unutar programa Erasmus+.
Članak izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.