Tjedan solidarnosti od 8. do 15. prosinca

Prosinac je vrijeme darivanja, a to znaju i djeca iz Dječjeg vrtića „Mali svijet“ Gradište koji su prikupljali božićne poklone za djecu različitih uzrasta. Paketi su posredstvom GDCK Županja podijeljeni svoj djeci koja žive na području grada Županje, a koji su primatelji zajamčene minimalne naknade.

 

Hrvatski Crveni križ svake godine obilježava Tjedan solidarnosti, od 8. do 15. prosinca. Gradsko društvo Crvenog križa također je obilježilo Tjedan solidarnosti. Uslijed pandemije uzrokovane korona virusom i teške situacije s kojom je suočen cijeli svijet pa tako i naša domovina, željeli smo uljepšati Božić i božićne blagdane prigodnim poklonima socijalno najpotrebitijima.

Pozive za sudjelovanje u akciji prikupljanja pomoći uputili smo gospodarstvenicima i obrtnicima. Tvrtka Ruris d.o.o. sudjelovala je donacijom voća za sve korisnike naše kuhinje, a prodavaonica mješovite robe Slavonija-Bošković d.o.o. donirala je prehrambene i higijenske potrepštine. Donatori novčanih sredstava su: Konoba Bertić iz Bošnjaka, Kreditna unija Jamstvo Županja, Terra 12 iz Županje, Tehnokolor Županja, Restoran Sava Županja, Trgovački obrt Elant Županja te privatna donacija Mladena Stažića.

Ukupna vrijednost prikupljenih materijalnih i financijskih dobara iznosila je gotovo 10.000,00 kn. Podijeljeno  je  36 obiteljskih paketa s osnovnim prehrambenim i higijenskim potrepštinama, a na Badnjak će svim korisnicima kuhinje Crvenog križa  biti uručeno voće (jabuke i naranče) koje je osigurala tvtka Ruris d.o.o.

Zahvaljujemo Dječjem vrtiću „Mali svijet“ Gradište te svim donatorima koji su se uključili u Tjedan solidarnosti i svojom donacijom omogućili dostojanstveniji Božić socijalno ugroženim obiteljima.