Završna konferencija projekta „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje"

U petak 26. srpnja 2019. godine u Šumarskom muzeju Bošnjaci održana je završna konferencija u sklopu projekta „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje“, s posebnim osvrtom na doniranje hrane kao dio projektnih aktivnosti.
Organizator konferencije je Gradsko društvo Crvenog križa Županja, kao nositelj projektnih aktivnosti. Na konferenciji su bili prisutni predstavnici partnerskih organizacija Crvenog križa Slavonski Brod, Nova Gradiška, Vukovar, Vinkovci, Ilok i Hrvatski Crveni križ, predstavnici Ureda za poljoprivredu i infrastrukturu VSŽ, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i općine Bošnjaci.

Konferenciju su medijski popratili Plava vinkovačka televizija i HR Županja.

Na konferenciji se raspravljalo o iskustvima nositelja projekta i partnerskih društva u provedbi donacijskih kampanja, predstavljen je zakonodavni okvir doniranja hrane te se govorilo o mogućnostima uključenja poljoprivredno savjetodavne službe i županijskih ureda zaduženih za poljoprivrednu djelatnost u poticanje primarnih poljoprivrednih proizvođača za doniranje viškova svojih proizvoda.
Na kraju konferencije je prezentirano završno izvješće o provedbi projektnih aktivnosti na projektu „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje“.

Na linku https://www.youtube.com/watch?v=g0SmDa32B4I možete pogledati prilog iz dnevnika Plave vinkovačke televizije od 4:19.


Projekt "Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje" sufinancirala je Europska unija iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije - FEAD.