Završna konferencija projekta „Pjesma za sve mlade!“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U srijedu 31. srpnja 2019. godine održana je Završna konferencija projekta "Pjesma za sve mlade!", sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a kojeg Gradsko društvo Crvenog križa Županja provodi u partnerstvu s udrugom Mrak teatar iz Županje. Projekt je započeo 08. veljače 2018. godine, potpisivanjem ugovora s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, a završava 08. kolovoza 2019. godine.

Provedbom projekta ostvarili smo sve ciljeve; kreativnošću u aktivnostima različitih umjetnosti sudionici projekta su otkrivali i izražavali vlastite potencijale te su se na taj način i socijalno razvijali. Uključivanje u aktivnosti doprinijelo je i njihovoj većoj zapošljivosti te smanjenju rizika od ulaska u NEET skupinu (NEET- engl. skraćenica od ''not employed, not in education and not in training''). U projektu je sudjelovala ukupno 81 mlada osoba, od kojih je 53 u nepovoljnom položaju (22 osobe s invaliditetom/djeca s teškoćama u razvoju, 15 nezaposlenih mladih osoba i 16 korisnika socijalne skrbi) sa područja Županjske Posavine.

Vrijednost projekta prepoznao je i g. Marko Mikolašević, dipl. arheolog i povj. umjetnosti, predstavnik Ministarstva kulture Republike Hrvatske, koje je na projektu ujedno i Posredničko tijelo razine 1. Gospodin Mikolašević je na kraju konferencije dodao komentar kako se i sam nekada nalazio u nepovoljnom položaju te da su ovakvi projekti za mlade svugdje dobrodošli, a potom je i čestitao na uspješnoj provedbi projekta.

Kako bismo sudionicima konferencije što vjernije prikazali rezultate provedbe projekta, nakon prezentacije održana je i pretpremijera spota i pjesme „Ljubav nek' te pokreće“ koja je nastala u okviru projektnog elementa 3 – Uključivanje mladih u nepovoljnom položaju u aktivnosti glazbene umjetnosti. Povratne informacije nakon pretpremijere, ali i konferencije su odlične, a projektni tim i GDCK Županja su zaista ponosni i na najmanje rezultate provedbe projektnih aktivnosti.

Zahvaljujemo svim našim suradnicima i partnerima, te predstavnicima medija, na velikom odazivu Završnoj konferenciji, te na podršci tijekom provedbe ovoga, ali i drugih projekata Gradskog društva Crvenog križa Županja.


Projekt "Pjesma za sve mlade!" sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.