"Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje" uvršten u FEAD katalog projekata 2018./2019.

Humanitarni programi Hrvatskog Crvenog križa usmjereni su na prikupljanje i podjelu materijalnih i financijskih dobara namijenjenih socijalno osjetljivim skupinama, s ciljem zadovoljavanja njihovih osnovnih životnih potreba.

Europski projekt „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje“ čiji je nositelj GDCK Županja prepoznat je kao primjer dobre prakse. Uvršten je u FEAD katalog koji prikazuje kratki pregled 28 uspješnih projekata 2018./2019. godine koje financira FEAD (Fond europske pomoći za najpotrebitije) na razini cijele Europske unije.

 

FEAD katalog izdaje se svake godine od strane Europske komisije s ciljem prikazivanja načina na koji provoditelji projekata zajedno s partnerskim organizacijama implementiraju ciljeve Fonda europske pomoći za najpotrebitije – zaštita i briga za socijalno osjetljive građane diljem Europske unije koristeći kombinaciju materijalne pomoći i pristupa raznim pravima i uslugama.

Biti dio ovoga kataloga, među 28 uspješnih provoditelja FEAD projekata, je iznimna čast. Sretni smo što je uz kvalitetnu provedbu projektnih aktivnosti prepoznata predanost cijelog projektnog tima, partnerskih organizacija i volontera koji su svojim dodatnim naporima doprinijeli ostvarenju zadanih ciljeva – ublažiti siromaštvo, jače integrirati socijalno osjetljive skupine u zajednicu te ih informirati o dostupnim socijalnim uslugama i pravima.

 

Više o FEAD projektu: bit.ly/FEAD2018-2019

FEAD katalog možete preuzeti na sljedećem linku: https://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=89&newsId=9498&furt...