Svjetski dan Prve pomoći

Svjetski dan prve pomoći – 9. rujan 2023. godine

Svjetski dan prve pomoći obilježava se svake godine druge subote u rujnu. Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći prilika je za isticanje važnosti prve pomoći na globalnoj razini kao humanog čina. Gradsko društvo Crvenog križa Županja je 9. rujna 2023. godine na Trgu kralja Tomislava u Županji raznim aktivnostima obilježilo Svjetski dan prve pomoći.

SVJETSKI DAN PRVE POMOĆI 2022.


Svjetski dan prve pomoći

Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći je zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa s ciljem popularizacije prve pomoći i ukazivanja na važnost pravodobne i na pravilan način pružene prve pomoći. Obilježava se svake godine druge subotu u rujnu. Ove godine će Crveni križ Županja  sa Domom zdravlja Županja, Mladeži Crvenog križa i Udrugom Golubovi na gradskom Trgu Kralja Tomislava u subotu (10.09.2022.g) od 9-11 sati imati pokaznu vježbu pružanja prve pomoći naglo oboljeloj ili unesrećenoj osobi i kontrolu šećera u krvi i krvnog tlaka.

Svjetski dan prve pomoći - „Budite heroj prve pomoći u školi i svojoj zajednici“

   Svjetski dan prve pomoći obilježio se u subotu, 11. rujna 2021. godine, pod geslom „Budite heroj prve pomoći u školi i svojoj zajednici“. Obilježavanje 

   Svjetskog dana prve pomoći prilika je za  isticanje važnosti prve pomoći na globalnoj razini kao humanog čina.

Stranice