volonteri

Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i Tjedan Crvenog križa

8. svibnja se diljem svijeta obilježava Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u znak počasti Henryju Dunantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji je na taj dan rođen 1828. godine. Svjetskim danom Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u Hrvatskoj započinje Tjedan Crvenoga križa koji traje do 15. svibnja.

Hrvatska volontira 2022

 Gradsko društvo Crvenog križa Županja je i ove godine sudjelovalo na manifestaciji Hrvatska volontira 2022. Proveli smo eko radionicu kreativnog recikliranja u Cjelodnevnom boravku za   odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem. Reciklirali smo stari papir i od njega pravili novi, od čepova boca smo izrađivali eko sliku te od starog tekstila izrađene su slike na   stiroporu. Po završetku eko radionice, volonteri su se družili s našim korisnicima s ciljem senzibilizacije mladih i kvalitetnije interakcije.

Volonterka Manda Šikić dobila priznanje Hrvatskog Crvenog križa u kategoriji „volonterka godine“ za 2021. godinu

Volonterka GDCK Županja, Manda Šikić dobila je volontersko priznanje Hrvatskog Crvenog križa u kategoriji „volonterka godine“ za 2021. godinu. Dodjela priznanja održana je 13. svibnja2022. godine u  Hrvatskom Crvenom križu, a volonterska priznanja je uručio predsjednik Hrvatskog Crvenog križa prim. dr. Josip Jelić.

Stranice