Održana prva razina natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa 2024.

09. ožujka 2024. godine GDCK Županja je provelo prvu razina natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje je otvorila ravnateljica GDCK Županja Marija Dugalić, a pozdrave je uputio i domaćin natjecanja, ravnatelj OŠ Mate Lovraka Marijan Oršolić. Ravnateljica GDCK Županja Marija Dugalić je upoznala natjecateljske ekipe s uputama natjecanja, a prigodni program s recitacijama održale su učenice OŠ Mate Lovraka Županja.

Cilj natjecanja je motivirati mlade na humanitarno djelovanje u zajednici i okupiti ih radi razmjene iskustava i ideja o radu mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Natjecateljske ekipe su tako na pismenoj provjeri odmjerile znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pravima djeteta te znanja iz pružanja prve pomoći, dok su se na praktičnom zadatku provjeravale vještine pružanja prve pomoći.

 

Konačni rezultati:

KATEGORIJA PODMLATKA

  1. Osnovna škola Ivana Kozarca Županja (Dora Balentović, Ena Bakić, Ivana Lasić, Emilija Lucić, Klara Rajković, rezervni član Vanessa Vincetić, mentorica: Marčela Maričić)
  2. Osnovna škola fra Bernardina Tome Leakovića Bošnjaci
  3. Osnovna škola Gradište
  4. Osnovna škola Ivana Martinovića Štitar
  5. Osnovna škola Mate Lovraka Županja
  6. Osnovna škola Mijata Stojanovića Babina Greda
  7. Osnovna škola Ivana Filipovića Račinovci

KATEGORIJA MLADEŽI

  1. Tehnička škola Županja (Patricija Kobaš, Petar Kopić, Leo Božić, Vinko Dandić, Hrvoje Živković, rezervni član Iva Bilić, mentorica: Nikolina Ćurić)

 

Pobjedničke ekipe u kategorijama podmlatka i mladeži predstavljat će GDCK Županja na međužupanijskom natjecanju Mladih Hrvatskog Crvenog križa Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima, 13. travnja 2024.

Čestitamo pobjedničkim ekipama te zahvaljujemo svima na sudjelovanju u natjecanju, a posebice mentorima koji su pripremali ekipe. Također, zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u organizaciji, kao i članovima povjerenstava te svim drugim volonterima.

   

  

Galeriju fotografija s natjecanja pogledajte ovdje