Besplatan prijevoz za sudionike projekta „Zajedno sretni u starosti“

Gradsko društvo Crvenog križa Županja od kolovoza 2020. godine provodi projekt „Zajedno sretni u  starosti“ koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a u okviru Poziva „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I“.

Ciljevi projekta su pojačati uključenost u društvo skupina u riziku od socijalne isključenosti širenjem i unaprjeđenjem kvalitete socijalnih usluga u zajednici te omogućiti bolju ravnotežu poslovnog i obiteljskog života članova obitelji koji skrbe o ovisnom članu kroz pružanje usluga u zajednici, kao i ojačati kapacitete stručnjaka u svrhu razvoja socijalnih usluga.

Projekt osim Posudionice bolničkih kreveta i pomagala, kluba „Aktivni u trećoj životnoj dobi“ te grupe za samopomoć članovima obitelji koji skrbe o starijim osobama, nudi i uslugu besplatnog prijevoza.

Usluga besplatnog prijevoza namijenjena je sudionicima projekta „Zajedno sretni u starosti“, odnosno osobama starijim od 65 godina koji nisu u mogućnosti pronaći privatni prijevoz za odlazak liječniku, u kupovinu, banku ili za obavljanje drugog neodgodivog posla na području grada Županje i općina Štitar, Babina Greda, Cerna, Gradište, Bošnjaci, Vrbanja i Gunja.

Prijevoz će vršiti volonteri projekta „Zajedno sretni u starosti“ ovisno o mjestu prebivališta. Za potrebe provedbe ove aktivnosti nabavljena su dva nova vozila.

Usluga će biti dostupna do kraja projekta, odnosno do 01. kolovoza 2022. godine.

KONTAKT BROJ ZA SVE INFORMACIJE,
DOGOVOR OKO PRIJEVOZA I
PRIJAVE ZA VOLONTIRANJE*:

099 543 7125

*PRIJAVE ZA VOLONTIRANJE
Za volontiranje u projektu „Zajedno sretni u starosti“ možete te prijaviti u svakom trenutku. Jedini preduvjet za volontiranje je položen vozački ispit B kategorije.

Informativni letak možete preuzeti OVDJE.

Više o projektu pročitajte OVDJE.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.