Božićna donacijska kampanja – „Djeca za djecu – za ljepši Božić“

 

U okviru projekta „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje 2“ Gradsko društvo Crvenog križa Županja provodi božićnu donacijsku kampanju „Djeca za djecu – za ljepši Božić“. Kampanja je osmišljena kao božićna kampanja u kojoj bi djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi donirali slatkiše za djecu obitelji slabijeg imovinskog statusa te djecu koja žive u riziku od siromaštva.

U partnerstvu s Gradskim društvima Crvenog križa Ilok, Vinkovci, Vukovar, Nova Gradiška, Slavonski Brod, Hrvatska Kostajnica i Novska, kampanja će se provodit  u Tjednu solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa koji traje od 8. do 15. prosinca 2020. godine u osnovnim i srednjim školama na području triju županija, poštujući sve aktualne epidemiološke mjere za sprječavanje širenja zaraze korona virusom (COVID-19).

U kampanju se mogu uključiti i svi zainteresirani građani. Svoju donaciju možete dostaviti u svoje lokalno društvo Crvenog križa.

Ovim putem zahvaljujemo svim školama i djeci, ali i zainteresiranim građanima koji će se uključiti u našu donacijsku kampanju kako bismo potrebitoj djeci uljepšali Božić i božićne blagdane.

Projekt „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje 2“ provodi se od studenog 2020. godine, a cilj provedbe je ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama, podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Županja, a partnerske organizacije na projektu su Hrvatski Crveni križ te Gradska društva Crvenog križa Ilok, Vinkovci, Vukovar, Nova Gradiška, Slavonski Brod, Hrvatska Kostajnica i Novska.

Više o projektu: http://crvenikrizzupanja.hr/humanitarni-paket-za-slavoniju-i-pounje