Nada - Hoffnung

Završna konferencija projekta „Nada – Hoffnung“ Mobilno savjetovanje – Mobilni ormar

08. rujna 2021. godine Gradsko društvo Crvenog križa Županja je s partnerskom organizacijom Diakonieverein im Diakonischen Werk Karlsruhe e.V. u prostorijama Gradske vijećnice održalo završnu konferenciju projekta „Nada – Hoffnung“ Mobilno savjetovanje – Mobilni ormar.

Aktivnosti u projektu "Nada - Hoffnung"

Gradsko društvo Crvenog križa Županja od 01.listopada 2019. provodi projekt „Nada – Hoffnung“ mobilno savjetovanje- mobilni ormar, a kojeg financira humanitarna organizacija Diakonieverein Diakonisches Werk Karlsruhe provoditi će se do 31.12.2020. godine. Projekt se provodi na području grada Županja te općina Bošnjaci, Štitar, Gradište i Babina Greda, a obuhvatit će se oko 100 domaćinstava.

Cilj ovog projekta je zadovoljavanje socijalnih potreba korisnika koje se odnose na pružanje pomoći potrebitima u zajednici, odnosno pružanje usluga savjetovanja i pomaganja pojedincu i obiteljima iz staračke populacije, poticanje i omogućavanje socijalnog uključivanja višečlanih obitelji na području Županjske Posavine, pružanje materijalne pomoći te umrežavanje i optimiranje preventivnog sustava socijalnih usluga kroz „kulturu odlaženja potencijalnom korisniku“. Dosadašnjim aktivnostima obuhvaćeno je 170 korisnika koji su odlučili sudjelovati u projektu što znači ukupno 75 domaćinstva. Korisnici su razvrstani u četiri ciljne skupine

„Nada – Hoffnung“ - njemačko-hrvatska suradnja u GDCK Županja

Početak njemačko – hrvatske suradnje rezultirao je novim projektom pod nazivom „Nada – Hoffnung“ Mobilno savjetovanje – Mobilni ormar.

Projekt „Nada – Hoffnung“ financirat će humanitarna organizacija Diakonieverein Diakonisches Werk Karlsruhe, a provodit će ga Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Županja na području grada Županja te općina Bošnjaci, Štitar, Gradište i Babina Greda, a obuhvatit će se oko 100 domaćinstava. Trajanje projekta je 15 mjeseci, od 01. listopada 2019. godine do 31. prosinca 2020. godine. 

U srijedu, 25. rujna 2019. godine, u Gradskoj vijećnici održana je Uvodna konferencija projekta „Nada – Hoffnung“ na kojoj je prisutnima predstavljen projekt te organizacije uključene u ovu suradnju, a potpisan je i Ugovor o suradnji.