Donacije

Doniranjem hrane pokažimo koliko nam je stalo do drugih i učinimo svijet boljim mjestom

Doniranjem hrane ulažete u zajednicu, brinete za okoliš, ali i ono najvažnije – pomažete potrebitima. Jeste li znali da je više od petine stanovništva, odnosno gotovo 800.000 stanovnika Republike Hrvatske u riziku od siromaštva? Zabrinjavajući je i podatak da više od 200.000 osoba u Republici Hrvatskoj živi u kućanstvima koja si ne mogu priuštiti kvalitetan obrok svaki drugi dan. Na koji način doniranjem pomažete potrebitima, ulažete u zajednicu i brinete za okoliš? Što je doniranje, što možete donirati, a što ne? Sve informacije doznajte u članku.

Doniranjem viškova hrane pomažete najpotrebitijima – zajedno možemo pomoći socijalno ugroženim osobama

Pozivamo sve primarne proizvođače hrane, obiteljska poljoprivredna gospodarstva da se odazovu kampanji te donacijom viškova hrane pomognu najpotrebitijima u lokalnoj zajednici, a ujedno i sudjeluju u smanjenju otpada od hrane. Zašto donirati viškove hrane?

Tjedan solidarnosti od 8. do 15. prosinca

Hrvatski Crveni križ svake godine obilježava Tjedan solidarnosti, od 8. do 15. prosinca. Gradsko društvo Crvenog križa također je obilježilo Tjedan solidarnosti. Uslijed   pandemije uzrokovane korona virusom i teške situacije s kojom je suočen cijeli svijet pa tako i naša domovina, željeli smo uljepšati Božić i božićne blagdane prigodnim   poklonima socijalno najpotrebitijima.

Stranice